Gránit és mesterség

A gránit a kőfaragók anyaga, amely olyan mesterség, ami mindig emlékművekre, szobrokra és nagyszabású építészetre emlékeztet.

Még a legmodernebb gépi gyártásnál is sok esetben a kőfaragó keze adja meg a munkadarab végső formáját. Tapasztalt kőfaragóink, kézműves hagyományaik birtokában, mesteri kőmegmunkálás útján végzik az egyéni formák és domborművek, feliratok és szobrászati elemek kialakítását. Így alkotási lehetőségeik gyakorlatilag végtelenek.

A kő esztétikájában így kapcsolódik össze értelmes módon a high-tech és a hagyományos kézművesség.

Éppen a gránit számít a keménység és állandóság szimbólumának. Aki azonban valaha is foglalkozott kőmegmunkálással, tudja, hogy ez a kemény anyag mennyi kifinomultságot és óvatosságot követel. A gránit, amilyen kemény, olyan érzékeny is, és megmunkálása során a legkisebb hibát sem bocsátja meg.  

Egyéni formák, csiszolt, vagy strukturált felület, képrészlet, vagy plasztikus ábrázolás – valamennyi megoldáshoz olyan munkatársakra van szükség, akik a tömbök vágásától a közmondásos finomcsiszolásig magabiztosan uralkodnak a gránit fölött.

A Szabó és Schmid Kft ezért büszke motivált és tapasztalt köveseire, akik gondoskodnak arról, hogy a minden termelési szakaszban a legjobb minőséget állítsák elő.

Sok munkatársunk nálunk tanulta a szakmát, és hosszú évek óta velünk dolgozik. Ők garantálják, hogy a modern technika segítségével nagy választékban tudjuk készíteni különleges és egyedi gránit síremlékeinket.